Deși tehnologia de a răspândi un parfum irezistibil în casele noastre a avansat, noi oamenii am vrut întotdeauna un spațiu plăcut parfumat. De fapt, totul a început cu Egiptul Antic, una dintre cele mai vechi civilizații din lume, în jurul anului 3000 î.H. Hieroglifele arată că primii parfumieri erau preoți egipteni care foloseau rășini aromatice pentru a face ca mirosul jertfelor sacrificate să fie mai dulce. Acest lucru s-a datorat, parțial, faptului că anticii credeau că arderea tămâiei era o modalitate de a se conecta cu zeii.
În China antică, chinezii au dezvoltat o relație strânsă parfumurile. S-au concentrat pe arderea tămâiei și a altor parfumuri în locuri speciale și au considerat parfumurile o metodă de dezinfectare și eliminare a bolilor din camere
Grecii antici au ales probabil cea mai simplă cale de a-și împrospăta camerele, împrăștiind frunzele de mentă direct pe podea.
Odată cu invenţia ţevii de răcire spiralate din secolul 11, s-a deschis o portiţă în procesul de distilare a uleiurilor esenţiale.
Avicenna, de origine persană, a inventat ţeava spiralată ce lăsa vaporii plantelor şi aburii să se răcească mult mai eficient decât cele ale distilăriilor anterioare ce foloseau ţevi de răcire drepte. Contribuţia lui Avicenna a condus la acordarea unei mai mari importanţe asupra uleiurilor esenţiale şi ale beneficiilor acestora.
Începând cu secolul 15, din ce în ce mai multe plante au început să fie distilate pentru crearea uleiurilor esenţiale, inclusiv tămâia (frankincense), ienupărul, trandafirul, salvia şi rozmarinul. Tot în acest secol au început să fie scrise cărţi despre ierburi şi proprietăţile lor.
Lui Paracelsus, alchimist, medic şi gânditor radical, i-au fost atribuite meritele în descoperirea termenului ”esenţa”, iar studiile sale au contribuit la o schimbare radicală în natura alchimiei, concentrându-se asupra folosirii plantelor în scop medicinal.
În secolul 16 oricine putea să îsi cumpere uleiuri esenţiale de la farmacie, fiind introduse spre folosinţă o multime de noi uleiuri esenţiale.
În zilele noastre, se poate observa un interes mai crescut pentru folosirea produselor naturale, iar folosirea uleiurilor esenţiale nu a încetat niciodată, dar revoluţia ştiinţifică a minimizat popularitatea şi folosirea aromaterapiei în viaţa de zi cu zi.
Din fericire, interesul pentru natural a început din nou să crească, şi odată cu acesta şi folosirea uleiurilor esenţiale şi a ierburilor aromatice.
Unul dintre uleiurile folosite frecvent în difuzorul de aromaterapie, uleiul de iasomie, are multiple întrebuinţări:
• pentru îndepărtarea depresiilor, tristeţii
• unul din cele mai puternice afrodiziace
• are un efect relaxant şi călduros
• creşte încrederea în sine şi optimismul
• energizează şi eliberează emoţional
• alungă anxietatea şi oboseala nervoasă
Cu ocazia ”Zilei Îndrăgostiților”, Glissando Garden Center vă oferă următoarele promoții:
Set cadou SPA, compus din perie pentru masaj, perie din lemn pentru păr, back scrubber, difuzor aromaterapie, ulei aromat ”Iasomie”
Preț ofertă – 79 RON/set
Set 2 căni ceai, compus din căni (porțelan+lemn), lingurițe porțelan și suporți bambus
Preț ofertă – 55 RON/set
Set 4 cești espresso, compus din cești, lingurițe porțelan și suporți bambus
Preț ofertă – 69 RON/set
Happy Valentine’s Day!
Oferta este valabilă în perioada 1-28 februarie 2019, în limita stocului disponibil.
Vă așteptăm cu drag!