Descriere
CARACTERISTICI POM
– perii Untoasa Hardy fructifică pe ţepuşe şi au capacitate redusă de ramificare, crengile prezentând iniţial un unghi ascuţit de creştere faţă de vertical, apoi sunt dispuse orizontal.
– pomul de păr Untoasa Hardy are o înălţime la maturitate de 2-3 m şi preferă zonele însorite.
CARACTERISTICI FRUCT
– sunt mijlocii spre mari, invers ovoide, cu o parte mai dezvoltată. Pieliţa, potrivit de groasă, puţin rezistentă, galbenă-verzuie, acoperită în întregime sau pe cea mai mare parte cu rugina neuniformă.
– pulpa este albă, fondanta, foarte suculentă, dulce-vinurie, cu aroma de muscat, uneori prezintă sclereide puţine şi foarte fine, fiind de calitate foarte bună pentru masă.
– fructele se pot păstra câteva luni, până spre sfârşitul iernii
PERIOADA DE MATURARE
– sfârşit de septembrie
PERIOADA DE PLANTARE
Octombrie-decembrie / februarie-aprilie