Descriere
Rucola este cunoscută sub denumirea populară de ”Voinicică” fiind o plantă anuală, comestibilă, care face parte din familia Cruciferelor.
Frunzele rucolei au între 4 şi 10 lobi laterali şi un lob terminal.
Acestea conţin uleiuri de muştar şi vitamina C şi au o aromă puternică, uşor iute-amăruie.
Rucola face flori alb-gălbui, care mai târziu fac seminţe.
Creşte rapid şi poate atinge chiar şi 100 de cm.
Rucola nu este o plantă pretenţioasă şi se dezvoltă pe mai multe tipuri de sol, însă cel mai bine îi prieşte solul bogat în nutrienţi şi humus, bine drenat.
Perioadele ideale de cultivare a rucolei sunt în lunile de primăvara şi toamnă, când temperaturile nu sunt nici foarte scăzute, dar nici prea ridicate.
Rucola rezistă până la temperaturi de -4°C şi +25°C.
Peste această temperatură maximă, frunzele capătă un gust prea înţepător şi picant.
Rucola nu este o plantă iubitoare de apă, prin urmare o udare la câteva zile este suficientă.
În cazul în care are prea multă apă, frunzele îşi pierd din aromă şi devin neplăcute la gust, fiind mult mai amărui decât ar trebui.